Bridges en routers Elektronica Netwerken

Linksys WUSB6100M MU-MIMO USB AC Dongle | 4260184666393

In een notendop
Met deze dual-band Linksys WUSB6100 MU-MIMO USB AC Dongle kun je vrijwel direct aan de slag, want hij werkt met Plug & Play. Een dongle is een hardware apparaat wat het netwerk ontvangst voor je regelt. Dual-band MU-MIMO AC zorgt ervoor dat jij zonder hapering met meerdere mensen tegelijkertijd kunt streamen en gamen, zonder dat dit de kwaliteit van het internet aantast. Dit komt doordat dual-band internet op zowel 2.4GHz als 5.0GHz bandbreedte werkt om storing te voorkomen en MU-MIMO technologie de draagkracht zorgvuldig verdeelt door apparaten simultaan met de router te verbinden. Kortom: een dongle die met je meewerkt.

MU-MIMO – Hoe en wat
De wereld is aan het digitaliseren. Iedereen gebruikt meerdere digitale apparaten die vrijwel allemaal met het WiFi-thuisnetwerk zijn verbonden en deze apparaten worden ook tegelijkertijd gebruikt. Echter, hoe meer apparaten in verbinding staan met hetzelfde WiFi-netwerk, hoe trager elke afzonderlijke verbinding wordt. Veel routers zijn erop gemaakt maar met één apparaat tegelijk te communiceren. Dit noem je single-user routers (SI-MIMO), en elk ander, extra apparaat moet wachten met het verzenden en ontvangen van gegevens van het internet.
Elke keer als een nieuw apparaat verbinding maakt met het WiFi-netwerk, wordt deze wachtrij langer en dat heeft effect op de wachttijd. Dit is verleden tijd, want MU-MIMO is dé oplossing voor trage verbindingen die vermoeiende situaties doen voorkomen.
MU-MIMO staat voor multi-user, multiple-input of multiple-output technologie (ook wel de nieuwste generatie AC of AC Wave 2), en is een technologie standaard die deze wachttijd flink reduceert. MU-MIMO is – wanneer ingebouwd – onderdeel van een WiFi-router en zorg ervoor dat meerdere apparaten tegelijkertijd met de router kunnen communiceren. Dit verkort de wachttijd en maakt het netwerk sneller, omdat apparaten minder lang hoeven wachten op een signaal. Maak een einde aan bufferen en haperende content, met MU-MIMO kan iedereen genieten van een WiFi-netwerk dat hoge prestaties levert. Geen frustraties meer, een flinke verbetering voor je WiFi-ervaring!

WiFi-standaarden: Wireless AC
Over de jaren zijn er verschillende WiFi-standaarden ontwikkeld. WiFi wordt in technische termen ook wel 'IEEE 802.11' genoemd, waar recentelijk één of meerdere letters aan worden toegevoegd om verschillende nieuwere versies te duiden. Deze “Linksys Single Band N300 PoE Access Point (plafondmodule)” werkt op Wireless N, ofwel 'IEEE 802.11N'. Wireless N werkt zowel op 2,4 GHz als 5 GHz, waarbij met 'dualband' snelheden tot wel 600Mbps behaald kan worden.
Wireless AC en AD zijn de nieuwste standaarden en zorgen ervoor dat HD-videostreaming naar een nieuw level wordt getild. AC-technologie biedt WiFi met Gigabit-snelheid en krachtige signaalversterkers. Op deze manier wordt content sneller gedownload en grote bestanden sneller gesynchroniseerd, waardoor je soepeler kunt streamen.
Momenteel is Wireless N de meest gebruikte en functionele WiFi-standaard, omdat veel producten hier compatibel mee zijn. Wireless B, A en G zijn verouderde standaarden die in vergelijking tot Wireless N langzamer data overdragen. Deze Linksys N300 werkt uiteraard wel met Wireless B, A en G.

WPA/WPA2-versleuteling
Bescherm je netwerk met draadloze WPA/WPA2-versleuteling en een SPI-firewall. WPA staat voor 'WiFi Protected Access' en zorgt ervoor dat datapakketten worden versleuteld zodat deze niet kunnen worden ontcijfert wanneer onderschept. WPA3 is recent gelanceerd maar nog niet overal bruikbaar en beschikbaar. WPA2 is daarom momenteel de meest gebruikte en veilige data-encryptie voor je datanetwerk en ontworpen om de encryptie nog sterker te maken.
Het grootste voordeel ten opzichte van voorgaande data encrypties zoals WEP (Wired Equivalent Privacy) is dat bij elk datapakket de sleutel veranderd, waardoor als er één datapakket wordt onderschept dezelfde sleutel níet kan worden gebruikt om alle andere datapakketten te ontcijferen. Bij de oudere WEP-versie kreeg elk datapakket dezelfde sleutel toegewezen. Ook is de controle van echtheid op datapakketten bij WPA beter dan bij WEP.

Single-band, dual-band en tri-band
Band staat voor de frequentie die een modem/router gebruikt, die gegevensoverdracht ondersteund. Single-band gebruikt de 2,4 GHz frequentie en dual-band gebruikt zowel de 2,4 GHz frequentie als de 5 GHz frequentie. Dan is er nog tri-band, die 3 verschillende frequentiebanden naast elkaar kan gebruiken. In sommige gevallen betekend dit éénmaal 2,4 GHz frequentie en tweemaal de 5 GHz frequentie óf 2,4 GHz, 5 GHz en 60 GHz-band.
Hoe hoger het aantal banden en of deze naast elkaar (“simultaan”) kunnen werken, hoe hoger je internetsnelheid kan zijn. Dit is echter ook afhankelijk van modem/router en accessoires, zoals je Ethernet-kabels, de access points, Homeplug/Powerline of WiFi-repeaters.

prijs: 49.00   (klik hier voor meer informatie)